27 Temmuz 2012 Cuma

komşu komşu huuu

Evet bu güzel aylarda sakin ve sabırlı olmak varken şeytanlarda esirken ben sinirlendim.
Efendim bizim ev 3 katlı ve aramızda problemler var alttaki komşularımla.Yani aslında benim kimseyle problemim yok sanırım oların var bizimle.
Benim yumurcak aşağıya birşeyler atmış kadında çıkmış ablama bağırmış ben işteydim olay konuşuldu tamam daha dikkatli oluruz dedik.Herşey normaldi Dün akşama kadar Dün akşam konuşmak için yeniden çağırmışlar gittik eşimle.Tam bir skeç olay
-Ev sahibimiz evin problemleri yüzünden karısını dövmüş evet evet yanlış duymadınız dövmüş hemde oruçlu oruçlu onunla bir dükkanda çalışan yol arkadaşını herkesin önünde dövmüş.Dengesiz adam ya
-alt komşuda ablama takık işi hakaret boyutuna taşıyınca daha fazla dayanamayıp orayı terkettik eşimle
Hayatımda ilk kez yetişkin insanların tartıştığı bir ortamda buldum kendimi ya korktum yada takıldım bilmiyorum eve gelince keşke şunu söyleseydim keşke böyle deseydim deyip durdum.
Sahura kadar uyku girmedi gözüme eşimin tesellileri sayesinde rahatladım.Huzursuzluk içinde hatta huzursuzluk üzerine kurulan bir ev başkalarının huzurunu neden istemez acaba?
İçimden atamadım tüm gün de bunu düşündüm.Huzurumu kaçırdılar anlıyacağınız Çocuklar balkona çıktılarmı arkalarından ben fırlıyorum aman atmayın yapmayın diye ufaklıktada huy oldu eline ne alırsa ataaa diyor balkona koşuyor.
Akşam bkm nin apartman skeci gibiydi.Dayak yiyen abla sürekli -diyeydi nölüüüürdü- tiplemesi gibiydi.Çok üzüldüm.Bir ev projesi vardı ağırdan alıyorduk ama dün gece hızlandırma kararı aldık.Eeee nede olsa kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış.evden çıkarkende teşekkür edeceğim inşallah katkılarından dolayı.
Komşuluk medeniyettir ama ben karısını herkesin içinde döven bir komşuyla medeni olmak istemiyorum.Ayrıca komşuluk falan bir yanda dursun ben kırk daireli kimsenin kimseyi tanımadığı sadece asansörde karşılaşma ihtimalinin olduğu soğuk ama bir okadar bize ait önceki durduğumuz sitemizi arar oldum.Birde üstüne sevgili deymesin yağlıboyanın çamaşır ipi postunu görünce sabır istedim rabbimden hem bana hem Ayşe hanıma.
neyse içimi döktüğüme göre benden bukadar Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.İyi hafta sonları...

Çekilişe buyrun hadi...

5 yorum:

  1. ALLAHım şu ana kadar hiç yerişkin insanların kavgasına şahit olmadım inşALLAH olmamda korkudan öölürüm herhalde
    İnşALLAH rabbim size de hayırlı komşular ve ev nasip etsin
    bkm dayak yiyen kkadın tiplemesini aklıma getirdin ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin
      Rabbimkimseye yaşatmasın bizede birdaha göstermesin.

      Sil
  2. komşuların adınaüzüldüm.bukadar tahammülsüz oldukları için.ama dediğiniz gbi kendilerinin mutsuzluklarını başkalarındanı çıkarıyorlar.benım oğlumda sürekli bişileri atıyo balkondan gecen catalı görevlinin kafasına fırlattı:( inş ev sahibi olursunuzda kurtulursunuz.değişmez tahammulukalmamış insanlar

    YanıtlaSil
  3. evet tahammülsüzler
    kafasına falan nerde binanın yanına düşmüş bak sen tantanaya
    Duaların için sağol amin.

    YanıtlaSil
  4. Akıl ve nezaketten yoksuninsanlarla konuşulmaz, boşver kim için üzüyorsun kendini. Karşı komşum taşınmadan apartmanı araştırmış, esnaftan, halinden memnun. Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil